Andra städer

Trots att Luleå har massor att erbjuda så kanske du vill se dig om efter andra städer i denna del av landet efter ett tag. Då lägger vi vår röst på “Björkarnas stad” Umeå som bara ligger 215 kilometer bort fågelvägen så varför inte satsa på det och boka hotell i Umeå? Det populäraste hotellet i Umeå just nu är Hotel Aveny så det kan varmt rekommenderas. Det finns många sätt att resa mellan Luleå och Umeå och vi tänker beskriva de vanligaste sätten här på denna sida.tåg mellan Luleå och Umeå

Det snabbaste sättet att ta sig mellan dessa 2 städer är flyg. Så du börjar med att ta dig till Luleå busstation där Länstrafiken tar dig med buss till Luleås flygplats. Väl där checkar du in med flygbolaget Direktflyg som tar dig snabbt och lätt till Umeå flygplats. Från flygplatsen kör Länstrafiken buss som tar dig till Vasaplan i Umeå. Med detta alternativ tar du dig från Luleå centrum till Umeå centrum på 2 timmar och 15 minuter.

Tycker du att det är jobbigt att byta mellan buss och flyg och vill ha en resa helt utan byten så är det tåg med SJ som gäller. Tåget tar lite längre tid och restiden du får räkna med är 3 timmar och 48 minuter. De billigaste biljetterna som går att få tag på kostar så lite som 95 kronor.

Vill du hellre åka buss hela vägen så fixar Länstrafiken det utan problem. Men då går det åt ännu lite mer tid och restiden för detta alternativ blir då 4 timmar och 10 minuter.

Om du hellre vill köra bil den vackra vägen mellan Luleå och Umeå går det såklart bra det också. Avståndet bilvägen är 265 kilometer och du får räkna med cirka 3 timmars restid. på vägen kommer du passera både Piteå och Skellefteå.